Nyhed

Stjerneviolinist får endelig sin Stradivarius tilbage

Den tyske violinist, Frank Peter Zimmermann, genvinder nu adgangen til sin elskede Stradivarius med navnet ‘Lady Inchiquin’ efter at have undværet den i et år. Zimmermann mistede brugsretten til instrumentet, som han har optrådt med de sidste 13 år, da ejeren, storbanken WestLB, krakkede som følge af finanskrisen. Bankens nye ejere besluttede sig for at bortauktionere violinen og hele den kunstsamling, som den er en del af. Kulturminister i delstaten Nordrhein-Westfalen, Christina Kampmann, valgte at skride ind og købe violinen efter massive protester i offentligheden. Det betyder, at Zimmermann atter får stillet ‘Lady Inchiquin’ til rådighed. Violinen er fra 1711 og har en anslået værdi af 37 millioner kroner.

Ved tabet i fjor var Zimmermann sønderknust. I et interview i The Strad forklarede han, hvor stor betydning instrumentet har for ham:
»Violinen føles som en af mine kropsdele. Den har forandret min opfattelse af musikken og også måden, jeg spiller på. ‘Lady Inchiquin’ har en virkelig fyldig lyd med en fantastisk resonans, så jeg behøver ikke at spille med særlig meget vibrato. Det er ligesom med italiensk mad. Hvis du har de bedste ingredienser, er det ikke nødvendigt at tilsætte noget andet«.

Foto: Harald Hoffmann / Hänssler CLASSIC

Læs også: Orkester sælger Stradivarius for at dække underskud

Tilmeld gratis nyhedsbrev | Magasinet KLASSISK

FLERE NYHEDER