Nyhed

Stor bøde for overfald i operaen

Stor bøde for overfald i operaen | Magasinet KLASSISK

Advokat Matthew Feargrieve, som i december blev kendt skyldig for voldeligt overfald på en anden gæst i Royal Opera House, slipper for fængsel. Siden kendelsen har han ventet på sin strafudmåling, der nu er færdigbehandlet, og ifølge BBC kommer hans udåd til at koste ham en pæn sjat. I alt 20.000 kroner som omfatter både bøde, sagsomkostninger og et beløb til en offerfond.

Det var en strid om en plads på første række ved en operaforestilling, der fik Feargrieve til at se rødt og overfalde Ulrich Engler. I retten afviste Feargrieve at have slået Engler og hævdede, at der var tale om selvforsvar. Men den købte dommeren ikke, og han dømte derfor advokaten skyldig i vold mod en sagesløs.

Som følge af hændelsen skal Engler udover en skulderskade angiveligt have fået diagnosticeret posttraumatisk stress-syndrom, begge dele påvirker hans erhvervsevne.

Ved det endelige retsmøde sagde dommeren til Matthew Feargrieve:

»De burde virkelig ikke have opført Dem, som De gjorde. Det var overdrevet og burde ikke have fundet sted. De er en erfaren, fagprofessionel mand, og De, om nogen, bør vide, hvordan man skal opføre sig«.

Læs også: Gæst dømt for overfald i Royal Opera House

Tilmeld gratis nyhedsbrev | Magasinet KLASSISK

FLERE NYHEDER