Nyhed

Streamingtjenesten IDAGIO bliver gratis

Streamingtjenesten IDAGIO bliver gratis | Magasinet KLASSISK

En af verdens førende klassiske streaming-tjenester, tyske IDAGIO, åbner nu et gratis vindue til herlighederne. IDAGIOs musikbase rummer mere end to millioner skæringer fra alle de store og nogle af de lidt mindre, uafhængige labels; Deutsche Grammophon, Decca, Sony Classical og Warner Classics samt Erato og Harmonia Mundi.

IDAGIO skiller sig ud fra andre klassiske streaming-tjenester ved at tilbyde høj lydkvalitet, og ved – som en af de få på det marked – at have en fair afregning af royalties overfor de kunstnere, hvis musik de formidler.

Gratis brugere af IDAGIOs nye tjeneste, ‘Free’, får adgang til eksklusive optagelser fra orkestre som Wiener Filharmonikerne og dirigenter som Simon Rattle og Valery Gergiev. Man kan også få personlige anbefalinger ved hjælp af en såkaldt ‘Mood Player’, som genererer en playliste baseret på ens humør. Derudover kan man lytte til radiostationer, der er dedikeret specifikt til udvalgte komponister og solister.

Om IDAGIOs særlige rolle på et streaming-marked, hvor den klassiske musik hidtil har haft trange kår, siger stifter og direktør, Till Janczukowicz til branche-sitet Music Business Worldwide:

»Vores verden bliver hurtigere, mere hektisk og mere konkurrencepræget for hver dag, der går. For mange mennesker bliver denne udfordring for meget. Klassisk musik er tidløs, global og grundfast: den giver os mulighed for en pause. En central del af vores mission er at viderebringe dens skønhed og beroligende kraft til mennesker overalt – uanset alder, oprindelse eller indkomst. Med IDAGIO Free har vi taget et afgørende skridt i demokratiseringen af klassisk musik«, siger han.

Nyheden om IDAGIO Free kommer samtidigt med, at en anden af spillerne på markedet, Grammofy, nu endeligt må dreje nøglen om efter at have forsøgt et samarbejde med giganten, Spotify.

Læs også: Gammel kærlighed ruster ikke | Tendens

Bestil abonnement på magasinet KLASSISK

FLERE NYHEDER