Nyhed

Street View i koncertsalen

Googles nye online Performing Arts-platform inviterer sammen med nogle af de største orkestre det klassiske publikum med på scenen i koncertsale og operahuse verden over. Nyeste tiltag i søgemaskinegigantens højt profilerede Cultural Institute, en slags online kulturarvsformidling a la Unescos Verdensarv, bruger blandt andet Street View-teknologien fra Google Maps – bare indendørs. På den måde kan man bevæge sig rundt på nogle af de præsenterede scener. Andre oplevelser byder på videoer i 360 graders panorama, interaktive historier og fotogallerier.
»Idéen er at gøre den udøvende kunst tilgængelig for alle. At vække nysgerrighed og give adgang til detaljer, som publikum ikke tidligere har set«, siger Amit Sood, der er chef for Google Cultural Institute, til Classical Music Magazine.
60 institutioner fra 20 lande leverer indholdet, mens Google står for teknikken. Iblandt bidragsyderne finder man Berliner Filharmonikerne og Carnegie Hall. Med Berlinerne får man i fiskeøjeoptik en tur rundt om prøverne på Beethovens 9. med chefdirigent Simon Rattle på podiet, og i Carnegie Hall sidder man med i træblæsergruppen med fuldt kig til maestro Nézet-Séguin. I andre af de deltagende koncerthuse får man mulighed for at komme med backstage.

Se Street View

Tilmeld gratis nyhedsbrev | Magasinet KLASSISK

FLERE NYHEDER