Nyhed

Susanna Mälkki får Nordisk Råds Musikpris 2017

Chefdirigent for Helsinki Filharmonikerne, Susanna Mälkki, modtager Nordisk Råds Musikpris. Hun var forhindret i at modtage den personligt ved prisoverrækkelsen 1. november, da hun i disse dage debuterer som ny 1. gæstedirigent for Los Angeles Philharmonics. Mälkkis bror, Mikko, var til gengæld på pletten ved overrækkelsen i Finlandia Salen i Helsinki for at modtage prisen på hendes vegne.

Nordisk Råd betegner den 48-årige finne som en dirigent på højeste internationale niveau og kalder hende »en sand mester inden for nordisk nutidig musik«. Rådets begrundelse for tildelingen lyder:
»Susanna Mälkki er en alsidig og dedikeret maestro, både når det gælder det klassiske og det nutidige repertoire, og hun går sine egne veje inden for den klassiske musik. Hun er en dirigent, som tilhører verdenseliten. Susanna Mälkki vil udforske og udvide lyden og de lydlige farver i hvert eneste værk, som hun dirigerer. Hun nyfortolker traditionelle, musikalske mesterværker med sin originale, nutidige tilgang til musikken, og hun overrasker ofte lytteren med nye og friske detaljer og lydlandskaber«.

Den finske dirigent begyndte karrieren som solocellist ved Göteborg Symfoniorkester fra 1995 til 1998, og siden hun har koncentreret sig om dirigenthvervet.

Susanna Mälkki har dirigeret en lang række af de store internationale orkestre og er tidligere kunstnerisk leder for Stavanger Symfoniorkester. Sidste år tiltrådte hun som chefdirigent ved Helsinki Filharmonikerne. Mälkki er også blevet udnævnt som Årets Dirigent 2017 af Musical America.

Foto: Jaakko Kahilaniemi

Thomas Søndergårds afløser er fundet

Tilmeld gratis nyhedsbrev | Magasinet KLASSISK

FLERE NYHEDER