Nyhed

Teatro Colón fyrer chefdirigent efter anholdelse

Teatro Colón fyrer chefdirigent efter anholdelse | Magasinet KLASSISK

Sydamerikas førende operahus, Teatro Colón i Buenos Aires, har fyret den engelske chefdirigent, Jan-Latham Koening, efter han i sidste uge blev anholdt i England og sigtet for seksuelle overgreb mod mindreårige. Nyheden om anholdelsen ramte medierne sidste fredag, og samme dag skilte operahuset sig prompte af med ham.

I en kortfattet pressemeddelelse udtaler operahuset:

»I lyset af nyheden om den ekstremt alvorlige anklage mod Jan Latham Koening i Storbritannien har Teatro Colón besluttet at fjerne ham fra alle aktuelle og fremtidige aktiviteter, han udfører i institutionen«.

Meddelelsen om fyringen blev offentliggjort samtidigt med, at Latham Koening blev fremstillet i retten i London, to dage efter anholdelsen.

Politiet i London har angiveligt efterforsket anklager mod den 70-årige dirigent for at organisere eller formidle seksuelt overgreb mod en mindreårig og for kommunikation af seksuel karakter med en mindreårig. En lovovertrædelse der skal have fundet sted på telefon eller online, skriver BBC.

Ifølge en udtalelse til Argentinas nationale nyhedsbureau, Télam, kendte operahusets ledelse ikke til sagen, før man kunne læse den i internationale medier. Husets medarbejdere er rystede over anklagerne mod chefdirigenten, lyder det videre i udtalelsen.

Latham-Koenig tiltrådte stillingen som Colóns chefdirigent i begyndelsen af sidste år på en aftale om i seks måneder om året at skulle arbejde med operahusets faste orkester og kor samt Buenos Aires Philharmonic Orchestra. I løbet af 2023 har han stået i spidsen for flere operaopsætninger og symfoniske koncerter. Hans seneste optræden i den argentinske hovedstad, en gallaforestilling på USA’s ambassade, bliver også hans sidste, skriver Buenos Aires Times.

Foto: PR

LÆS OGSÅ

Efter advokatundersøgelse af Pigekoret: »Undskyld, at DR svigtede jer«

Tilmeld gratis nyhedsbrev | Magasinet KLASSISK

FLERE NYHEDER