Nyhed

The Met byder på gratis stjernespækket karantænekoncert

The Met byder på gratis stjernespækket karantænekoncert | Magasinet KLASSISK

Det er ellers ikke, fordi det skorter på online hjemmekoncerter i øjeblikket, men The Mets hjemme-galla på lørdag skiller sig alligevel ud fra den store mængde af solooptrædener fra privaten ved at samle nogle af de allerstørste navne på den internationale operascene.

The Met har – som mange andre opera- og koncerthuse – i lock-down perioden streamet optagelser af tidligere forestillinger gratis. Men arrangementet på lørdag er helt igennem live, direkte fra stjernernes dagligstuer, som det også var tilfældet med WHO-støttekoncerten sidste lørdag nat.

Operakompagniet annoncerer, at koncerten vil byde på mere end 40 kunstnere, herunder stjerner som Sonya Yoncheva, Jonas Kaufmann og Renée Fleming, der alle optræder fra deres hjem i et samlet stream på The Mets website. Blandt de mange navne finder man også flere af operaverdenens celebre par, bla. Anna Netrebko og Yusif Eyvazov (foto) samt Roberto Alagna og Aleksandra Kurzak.

Værter ved arrangementet, som begynder kl. 19.00 dansk tid, bliver direktør, Peter Gelb, og operaens chefdirigent, Yannick Nézet-Séguin. Streamet vil være tilgængeligt på sitet frem til mandag nat.

Hjemme-gallaen på lørdag finder sted kort tid efter, at The Met besluttede at aflyse resten af sæsonen. En beslutning der angiveligt kommer til at koste kompagniet i nærheden af en halv milliard kroner. Alligevel siger Gelb til New York Times, at det tre timer lange arrangement ikke direkte skal betragtes som en støttekoncert til fordel for den slunkne kasse.

»Det er ikke en fundraising-maraton, men mere et forsøg på at holde den kunstneriske fane højt mens scenelyset er slukket«, siger Gelb. I programnoterne kan man dog læse, at gallaen er en del af The Mets akutte indsamlingskampagne, ‘The Voice Must Be Heard’, der er sat i søen for »at støtte kompagniet og beskytte dets fremtid«.

Foto: Julian Hargreaves

Nyd stjernehavet i The Mets At-Home Galla

Bestil gaveabonnement på magasinet KLASSISK

FLERE NYHEDER