Nyhed

The Mets nye chefdirigent begynder før tid

Allerede to år før planlagt start har Yannick Nézet-Séguin indvilliget i at tiltræde som The Mets nye chefdirigent. Det sker ved indgangen til den nye sæson til efteråret, lige efter han har sagt farvel til Rotterdam Filharmonikerne efter 10 år som deres chefdirigent.

The Mets direktør, Peter Gelb, er lykkelig over, at det er lykkedes at få lokket den canadiske dirigent så tidligt til operahuset, der i den grad trænger til musikalsk stabilitet og succesoplevelser efter James Levines fald fra tronen i sidste år.

»Det er vidunderligt for hele kompagniet, at Yannick vil påtage sig sine opgaver to sæsoner forud for planen. Orkesteret elsker ham, koret elsker ham, alle i bygningen elsker ham. Han er en virkelig stor kunstner, som The Met ikke vil andet end at trives under«, lyder det i en udtalelse fra Gelb.

En talsmand fra operahuset siger til New York Times, at man havde diskuteret muligheden for en tidlig start allerede inden balladen med Levine, men at sagen satte yderligere skub i drøftelserne.

Den 42-årige Nézet-Séguin vil sideløbende med den nye stilling fortsat passe posten som chefdirigent for Philadelphia Orchestra og som kunstnerisk leder og chefdirigent hos Orchestre Métropolitain i Montreal.

Foto: Metropolitan Opera

Læs også: The Met har fundet deres nye chefdirigent

Tilmeld gratis nyhedsbrev | Magasinet KLASSISK

FLERE NYHEDER