Nyhed

Thomas Søndergård bliver i Skotland

Thomas Søndergård bliver i Skotland | Magasinet KLASSISK

Den succesrige chefdirigent for Royal Scottish National Orchestra, Thomas Søndergård, har forlænget sin kontrakt med tre år. Danskeren, som orkesterledelsen kalder »den mest populære chefdirigent i Royal Scottish National Orchestra i over tyve år«, og som The Scotsman har kaldt »det mest spændende fænomen der har ramt den skotske klassiske musikverden«, bliver dermed hos orkestret i Glasgow frem til august 2024.

Thomas Søndergård siger i en pressemeddelelse:

»Jeg kan næsten ikke vente med at tage hul på vores digitale forårs- og sommersæson sammen med mine venner i Skotland. Det er utroligt at tænke på, at jeg og hele RSNO-orkestret for lidt over et år siden turnerede gennem Europa med Nicola Benedetti, optrådte på udsolgte spillesteder og oplevede stående ovationer aften efter aften. Vi kunne ikke i vores vildeste fantasi have forestillet os de ting, der ventede lige rundt om hjørnet«.

Søndergård har stået i spidsen for det skotske orkester siden 2018 og var inden da orkestrets 1. gæstedirigent igennem seks sæsoner. I perioden 2012-2018 var han chefdirigent for BBC National Orchestra of Wales og før det kunstnerisk leder og chefdirigent for de norske radiosymfonikere, Kringkastingsorkestret.

Han har på det seneste også haft travlt i Tyskland, blandt andet som prominent vikar for Donald Runnicles ved Berliner Filharmonikernes gæstespil i Deutsche Oper. Her har han for nylig også dirigeret Berlioz’ korsymfoni ‘Roméo et Juliette’, mens han på Bayerische Staatsoper har svinget taktstokken i Puccinis opera ‘Turandot’.

Foto: Martin Bubandt

Læs mere: Han har fået taget mål til sin kilt | Interview Thomas Søndergård

Bestil abonnement på magasinet KLASSISK

FLERE NYHEDER