Nyhed

To operahuse bandlyser anmeldere

Opéra de Lausanne har meddelt, at anmelderen fra det franske online musikmagasin ResMusica, Jacques Schmitt fremover er ‘persona non grata’.

»Manglende objektivitet og uberettigede kommentarer« i en anmeldelse af Bellinis opera, ‘Søvngængersken’, med den russiske sopran Olga Peretyatko er angiveligt årsagen til, at han ikke længere er velkommen. Den kontroversielle udmelding har omvendt fået magasinet til at erklære, at man ikke længere ønsker at dække operahuset i Schweiz.

Kompagniets beslutning møder kritik i pressen. Blandt andet på Pizzicato:
»Dette er en uacceptabel reaktion. Det er en krænkelse af pressefriheden og retten til at tænke frit. Det ville klæde Opera Lausanne at genoverveje beslutningen«.
Jacques Schmitt har anmeldt mere end 60 operaforestillinger i Opéra de Lausanne siden 2005.

I Holland har ledelsen ved nationaloperaen i hovedstaden set sig sur på anmelderen Olivier Keegel fra det belgiske website, Opera Gazette. Han fik frataget sine pressebilletter efter grovkornede kommentarer til præsentationen af den nye sæson.

Særligt får operadirektøren, Pierre Audi, der er ved at færdiggøre sin sidste sæson, smæk af anmelderen for »at have siddet limet fast i plysstolen i Amsterdam i 30 år«. Programlægningen kalder Keegel »et slag i ansigtet på operaelskeren«, og han slutter sin kritik af således:
»2018/19 sæsonen er intet mindre end en total skændsel, og endnu engang vender man sig væk fra essensen i opera. Publikum betaler en høj pris for 30 års international snobberi og inkompetence«.

Læs også: Ballade i tysk musikhus koster nu også topchefen jobbet

Tilmeld gratis nyhedsbrev | Magasinet KLASSISK

FLERE NYHEDER