Nyhed

Torsdagskoncerterne bliver nu streamet live

Torsdagskoncerterne bliver nu streamet live | Magasinet KLASSISK

Nu kan du streame DR Symfoniorkestrets Torsdagskoncerter live i app’en DRTV og på DRTV’s hjemmeside. Det betyder, at du ikke længere skal nøjes med at høre dem live på radioen eller vente en sæson eller mere på at se en enkelt afdeling af koncerterne søndag aften.

DRTV streamer live fra Koncerthuset ved tre af Torsdagskoncerterne i foråret. Derefter skal konceptet udvides med flere koncerttyper med DR’s kor og orkestre. Torsdagskoncerterne vil fortsat blive livetransmitteret på DR’s klassiske radiokanal P2 og i app’en DR Lyd.

Første gang DRTV streamer live fra Koncerthuset er 28. april og derefter igen fra koncerterne 5. og 12. maj. Efter transmissionerne vil koncerterne være tilgængelige i en uge på DRTV og et halvt år i DR Lyd.

Redaktør for DR P2’s live-koncerter, Mathias Hammer, siger om det nye tilbud:

»Det er helt oplagt, at vi nu udvider et af vores stærkeste radiobrands i DR, nemlig DR P2’s Torsdagskoncerter, med en visuel dimension, som kan få den klassiske musik ud til et bredere publikum«.

Formatet på den nye live-streaming er en udvidelse af den billedside, som tv-seerne kender fra søndag aftens programmer. I live-feedet præsenteres flere kameravinkler i et såkaldt splitscreen. På den måde kan publikum på samme tid følge dirigentens bevægelser, se solistens ansigtsudtryk og have overblik over hele orkestret på scenen.

Foto: Brandon Patoc / DR

Læs mere: Radiosymfonikere med selvtilliden i orden | Portræt DR Symfoniorkestret

Tilmeld gratis nyhedsbrev | Magasinet KLASSISK

FLERE NYHEDER