Nyhed

Paganinis Stradivarius-kvartet på nye musikerhænder

En samling på fire antikke Stradivarius’er, kendt under navnet ‘Paganini Kvartetten’, skiftede for nylig hænder ved en ceremoni på Museo del Violino i Cremona. Strygersamlingen, der oprindeligt har tilhørt den italienske komponist Niccolò Paganini (1782-1840), blev overrakt til ensemblet Quartetto di Cremona til låns af Nippon Music Foundation, som har ejet instrumenterne siden 1994. De to violiner, en bratsch og en cello har tidligere været udlånt til blandt andre Tokyo og Cleveland kvartetterne, og senest til Hagen Kvartetten.

»Nu er det vores tur til at nyde privilegiet med at kunne bruge dem i en periode og lytte til og forhåbentligt at genskabe den klang, som Paganini elskede så højt. Som indfødte Genovesere og æresborgere i Cremona er vi overordentligt stolte at præsentere vores publikum for lyden af en italiensk verdensarv«, skriver kvartetten på deres hjemmeside.

Quartetto di Cremona modtager senere i denne måned den store tyske Echo Klassik pris for bedste kammerudgivelse af 1800-tals musik med album nr. 7 i deres store Beethoven-cyklus. Det sidste album i rækken er netop udkommet.

Ensemblet kan i øvrigt opleves på deres nye instrumenter i Danmark til foråret, hvor de blandt andet giver koncert i Musikhuset Aarhus til marts.

Foto: Elisa Caldana

Læs også: Ung flygtning låner Stradivarius

Tilmeld gratis nyhedsbrev | Magasinet KLASSISK

FLERE NYHEDER