Nyhed

Tysk instruktør vil ikke modtage stor russisk pris

Tysk instruktør vil ikke modtage stor russisk pris | Magasinet KLASSISK

Den tyske sceneinstruktør Claus Guth har takket nej til at modtage den russiske, nationale teaterpris, Den Gyldne Maske. Guth var kåret som prisvinder i kategorien ‘Bedste instruktør’ for iscenesættelsen af R. Strauss’ ‘Salome’ (foto) men valgte at takke nej i fordømmelse af krigen i Ukraine, skriver Opera Wire.

Direktør for prisorganisationen, Maria Revyakina, forklarer på det russiske sociale medie Telegram, at man først blev orienteret om instruktørens beslutning efter juryens stemmeafgivelse, som ifølge reglerne ikke kan ændres, når den først foreligger. Prisjuryen valgte derfor helt at sløjfe kategorien fra årets prisuddeling, der fandt sted på Bolsjoj Teatret i Moskva.

Forestillingens scenograf, Etienne Pluss, kostumedesigner Ursula Kudrna og belysningsdesigner, Olaf Freese, ønskede heller ikke at modtage deres gyldne masker, hvis de kom i betragtning. Den kritiker- og publikumspopulære opsætning var nomineret i hele otte af kategorierne. Efter Guths afvisning måtte den nøjes med prisen som ‘Årets opsætning’.

Bolsjoj-operaens opsætning af ‘Salome’ havde premiere i februar og var oprindeligt en koproduktion med The Met. Men efter Ruslands invasion af Ukraine har Met-direktør Peter Gelb kappet båndene til Bolsjoj, og det vides på nuværende tidspunkt ikke, om forestillingen når New York senere, som det ellers var planen.

Foto: Damir Yusupov / Bolshoi

Læs mere: Ny sponsor-ballade truer Festspillene i Salzburg

Tilmeld gratis nyhedsbrev | Magasinet KLASSISK

FLERE NYHEDER