Nyhed

Ung amerikaner bliver chefdirigent i Malmø

Robert Trevino er udpeget som ny chefdirigent for Malmø Symfoniorkester med start i efteråret 2019. Trevino tager over efter Marc Soustrot, Aarhus Symfoniorkesters nuværende chefdirigent, der lægger taktstokken i Malmø efter otte år på chefpodiet. Den 34-årige amerikaner har siden 2017 været chefdirigent for det baskiske nationalorkester, Euskadiko Orkestra Sinfonikoa, en stilling som han for nylig fik forlænget til 2022.

»At blive udnævnt som Malmø Symfoniorkesters næste chefdirigent er en stor ære. Det er også et særligt ansvar og chance at skulle lede denne enestående gruppe musikere i en meget vigtig periode. Første gang jeg arbejdede med musikerne i Malmø Symfoniorkester blev jeg ramt af ildhuen, hvormed de graver dybt i musikken, med oprigtighed og kærlighed, men også af deres opmærksomhed overfor hinanden som kunstnere og kolleger. For mig klikkede det bare med det samme«, siger Trevinoi i en pressemeddelelse.

Robert Trevino fik sit internationale gennembrud i 2013 i Bolsjoj Teatrets opsætning af Verdis ‘Don Carlos’. Før chefstillingen i Baskerlandet har han haft assisterende dirigentposter ved Cincinnati Symphony Orchestra og New York City Opera.

Foto: Musacchio Ianniello

Læs også: »Som dirigent er jeg ikke vigtig« | Interview Marc Soustrot

Tilmeld gratis nyhedsbrev | Magasinet KLASSISK

FLERE NYHEDER