Nyhed

Ung dansk pianist tager tysk klaverpris

Ung dansk pianist tager tysk klaverpris | Magasinet KLASSISK

Det unge klavertalent Rune Leicht Lund spillede sig for nyligt helt i toppen af ‘Franz Liszt Klavierwettbewerb Weimar-Bayreuth 2021’. Ved finalen fik den 18-årige dansker en delt tredjeplads i konkurrencen, som denne gang undlod at uddele en førstepris. Med prisen modtager Rune Leicht Lund, som deler placeringen med den ungarske pianist Valentin Magyar, en check på små 40.000 kroner.

Den japanske pianist, Shota Kaya, fik bedste placering med en andenplads. Japaneren vandt også publikumsprisen samt en særpris for sin fortolkning af et Saint-Saens værk.

Tredjepladsen erobrede Rune Leicht Lund med Liszts første klaverkoncert. Den unge dansker vandt også specialprisen for bedste fortolkning af en klassisk sonate samt specialprisen for den bedste fortolkning af Liszts sonate i h-mol.

Rune Leicht Lund studerer til dagligt ved det østrigske konservatorium ‘Musik und Kunst Privatuniversität der Stadt Wien’. Han demonstrerede tidligt sine evner, da hans som 12-årig vandt DR’s talentkonkurrence ‘Vidunderbørn’. Siden har han vundet priser ved klaverkonkurrencer i bl.a. England, Sverige og Polen.

Ved siden af konservatoriet spiller Rune Leicht Lund koncerter rundt om i Europa, og han har allerede mere end 100 engagementer på CV’et. Herhjemme har han optrådt med DR Symfoniorkestret, Aarhus Symfoniorkester og Randers Kammerorkester.

Du kan opleve Rune Leicht Lunds bidrag i konkurrencens 3. runde her

Foto: Tom McKenzie

Læs mere: Ung dansker vinder international violinkonkurrence

Tilmeld gratis nyhedsbrev | Magasinet KLASSISK

FLERE NYHEDER