Nyhed

Unge danskere til tops i schweizisk violinkonkurrence

Tibor Varga International - Anna Agafia Egholm og Adam Koch Christensen til tops i violinkonkurrence

Anna Agafia Egholm (foto), prisvinder ved årets Carl Nielsen International Competition, og hendes landsmand, Adam Koch Christensen, satte sig eftertrykkeligt på den prestigefyldte Tibor Varga International Violin Competition i Schweiz, da de ryddede alle prishylderne på nær én. I slipstrømmen på juryens store anerkendelse vandt Egholm og Christensen, henholdsvis 1. og 2. pladsen, mens 3. prisen gik til polakken Roksana Kwasnikowska.

I årets udgave af violinkonkurrencen deltog 94 violinister under 26 år. De to danskere blev kåret efter finalekoncerterne forrige weekend, hvor deltagerne skulle dyste i både kammer- og orkester sammenhæng. Anna Agafia Egholm modtog også prisen for bedste fortolkning af Heinz Holligers nye værk ‘Ri-tratto’, mens Adam Koch Christensen blev belønnet med både juryens ungdomspris og konkurrencens publikumspris.

22-årige Anna Egholm er studerende i solistklassen hos professor Tim Frederiksen ved Det Kongelige Danske Musikkonservatorium. Hun har, ifølge The Strad, også netop færdiggjort en Master-uddannelse ved konservatoriet i Lausanne. Adam Koch Christensen, 19 år, studerer på Det Kongelige Danske Musikkonservatoriums bacheloruddannelse under professor Eszter Haffner.

Ved Carl Nielsen konkurrencen i foråret bragte vi et interview med Anna Agafia Egholm, hvor hun bl.a. fortalte om det store psykiske pres, der er forbundet med en musikkonkurrence:

»Når man er til konkurrence, så er det kritiske ører, man spiller for, og det er meningen, at de skal dømme en. Man har det pres, at de folk der lytter har tænkt sig, at sige om det er godt eller dårligt. Så man bliver også nødt til at konfrontere sine negative sider, og hvis man ikke er klar til det, så er det ikke behageligt. Man skal være mentalt stærk for at tage til konkurrencer og ikke vinde«.

Foto: Tibor Varga International Violin Competition

Se samtlige af konkurrencens runder samt finalekoncert og prisoverrækkelse

Bestil gaveabonnement på magasinet KLASSISK

FLERE NYHEDER