Nyhed

Verdensklasse koncertsal i London lagt definitivt ned

Verdensklasse koncertsal i London lagt definitivt ned | Magasinet KLASSISK

Først måtte London Symphony Orchestra indse, at de skal tage afsked med deres populære chefdirigent, Simon Rattle, og nu kan orkestret også endeligt vinke farvel til drømmen om en ny koncertsal i verdensklasse. En drøm der har været knyttet til håbet om chefdirigentens stjernestatus og gennemslagskraft.

Men nu har bystyret i London definitivt lagt alle planer om en ny koncertsal ned til fordel for en renovering af deres nuværende koncertsal i The Barbican Centre. Nyheden kommer samtidig med, at The Barbican har meddelt, at man må corona-opgive at spille for publikum i resten af den indeværende sæson.

Catherine McGuinness fra bystyret, The City of London Corporation, bekræfter overfor Classical Music Magazine, at planerne er lagt i graven på grund af »de nuværende uforudsete omstændigheder« (coronakrisen; red.), og at man i stedet satser på en ombygning:

»The Barbican er juvelen i byens kulturkrone, og med udsigten til stedets 40-års jubilæum næste år er det det rigtige tidspunkt at undersøge, hvordan man bedst beskytter dets arv og uovertrufne position på den internationale kunst- og kulturscene«.

Det nu skrottede projekt har en omtumlet historie. Det begyndte som en gylden drøm om at skabe et mødested for både optræden og uddannelse på tværs af de musikalske genrer under navnet Centre for Music (foto). Projektet med et budget på 2,5 milliarder kroner havde vind i sejlene, indtil den daværende engelske finansminister i 2016 pludselig trak sin støtte til udviklingen af en forretningsplan. Det skete året efter, at Rattle havde skrevet under på kontrakten med London Symphony Orchestra.

Planerne blev imidlertid vakt til live igen, da City of London Corporation gik ind med et to-cifret millionbeløb som ny finansiering til udviklingen. Velviljen rakte endda til, at bystyret også stillede med en byggegrund klos op ad The Barbican, som ellers huser Museum of London.

Projektet nåede så langt, at partnerskabet bag, London Symphony Orchestra, The Barbican og konservatoriet Guildhall School, fik tegnet en prestige-koncertsal med plads til 2.000 gæster hos et af verdens førende arkitektfirmaer. I 2019 blev både tegninger og en færdig forretningsplan præsenteret.

Nu bliver London Symphony Orchestra i The Barbican, hvor de har haft hjemme siden 1982, og de får en ekstra pose penge som plaster på såret.

Foto: Diller Scofidio + Renfro

Læs mere: Simon Rattle får måske alligevel sin nye koncertsal i London

Bestil abonnement på magasinet KLASSISK

FLERE NYHEDER