Nyhed

Vidunderbarn bliver den yngste til at indspille ‘De fire årstider’ nogensinde

Vidunderbarn bliver den yngste til at indspille ‘De fire årstider’ nogensinde | Magasinet KLASSISK

Da australske Christian Li sidste år skrev kontrakt med Decca Classics som 12-årig, var han pladeselskabets yngste nye kunstner nogensinde. Et par år forinden havde han vundet den internationale Menuhin violinkonkurrence som den yngste nogensinde. Nu udgiver pladeselskabet så det første album med Li, hvor han – som den yngste nogensinde – har indspillet Vivaldis ‘De fire årstider’.

Christian Li optræder sammen med medlemmer fra Melbourne Symphony Orchestra på det første album med Vivaldis fire violinkoncerter i 17 år. På Deccas sidste udgivelse af ‘De fire årstider’ optrådte som solist den hollandske violinvirtuos, Janine Jansen, der selv trådte sine barnesko som deltager i Menuhin violinkonkurrencen i 1991 og 1993.

Christian Li blev født i 2007 og begyndte at spille violin i en alder af fem år. Han spillede sin solodebut i en alder af ni år med Australasian Orchestra, og året efter havde han koncertdebut med Orchestra Victoria, hvor han opførte Mendelssohns violinkoncert. Efter førsteprisen i Menuhin konkurrencen debuterede han med begge Australiens store orkestrer, Sydney Symphony Orchestra og Melbourne Symphony Orchestra.

Li’s første album hos Decca Classics er på gaden til august.

Foto: Albert Comper / Decca

Læs mere: Vidunderbarn får opført opera i Wien

Bestil gaveabonnement på magasinet KLASSISK

FLERE NYHEDER