Nyhed

Vinderen af ‘The Leeds’ er kåret

2018 udgaven af Leeds International Piano Competition – kaldet ‘The Leeds’ – blev vundet af den kun 20-årige amerikaner, Eric Lu (foto), der udspillede sine konkurrenter i finalen med Beethovens 4. klaverkoncert.

Med æren og en præmie på et par hundredetusinde kroner følger en karrierefremmende pakke, der gerne skulle hjælpe det unge talent godt på vej mod tangentsolisternes stjernehimmel; en albumkontrakt med Warner Classics, aftale om management hos det internationale agent-bureau Askonas Holt, adskillige koncerter på Londons førende spillesteder, turné i Europa og Asien og samt mulighed for at indspille på BBC’s klassiske kanal Radio 3.

The Leeds blev stiftet af Fanny Waterman i 1963 og har igennem årene haft senere stjerner som András Schiff og Mitsuka Uchida blandt vinderne. Med tiden er konkurrencen imidlertid kommet til at fremstå mere og mere gammeldags, og da Fanny Waterman trådte tilbage i 2015, besluttede den nye ledelse, at det var tid til at ryste støvet af sig og opfinde et konkurrenceformat med et bredere fokus og tiltag, der sikrede vinderne rådgivning og reelle karrieremuligheder.

»Mange af verdens største pianister er begyndt ved The Leeds, og jeg er sikker på, at alle 2018-finalister går en lys fremtid i møde. Vi ser frem til at støtte det, vi spår til at blive succesrige og tilfredsstillende karrierer«, siger direktør Paul Lewis til BBC.

I årets finale tilfaldt andenpladsen den 28-årige tyske pianist, Mario Häring, mens kinesiske Xinyuan Wang på 23 år endte på tredjepladsen.

Foto: PR

Læs også: Tæt løb i violinkonkurrence

Tilmeld gratis nyhedsbrev | Magasinet KLASSISK

FLERE NYHEDER