Nyhed

Violinist dropper L.A. Phil til fordel for socialt arbejde

Førsteviolinist hos Los Angeles Philharmonics, Vijay Gupta, tog en beslutning der overraskede mange, da han i efteråret fik det store amerikanske MacArthur legat på fire millioner kroner for sit sociale arbejde i projektet ‘Street Symphony’. Med den anseelige sum penge har han nemlig besluttet at droppe sin fremtrædende orkesterplads hos ét af verdens bedste orkestre og hellige sig sit projekt på fuld tid. Guptas sidste arbejdsdag hos L.A. Phil var 16. december, hvor han sammen med resten af orkestret spillede Brahms 2. symfoni under ledelse af Zubin Mehta, skriver The Strad.

Gupta stiftede ‘Street Symphony’ i 2011 med formålet om at spille gratis koncerter for hjemløse og fængselsindsatte i Los Angeles. Sammen med de små 80 musikere i projektet, blandt andet rekrutteret fra L.A. Phil, spiller violinisten hver måned klassisk musik i herberger, fængsler og på forskellige behandlingssteder.

‘Street Symphony’ flytter nu fra stuen i Guptas lejlighed til et rigtigt kontor, og planen med den nye økonomiske ballast er at udvide projektet til at omfatte gratis undervisning hos professionelle musikere for talenter, der ikke selv har råd. Ifølge violinisten er det ambitionen, at det sociale projekt nu skal »vokse og blomstre ud over Vijay Gupta«.

Foto: Roman Cho / John D. and Catherine T. MacArthur Foundation

Læs også: Montero modtager humanitær musikpris

Tilmeld gratis nyhedsbrev | Magasinet KLASSISK

FLERE NYHEDER