Nyhed

Wagners oldebarn smidt på porten efter familiefejde

Det ser ud som om, det er lykkedes for operainstruktør Katharina Wagner at udmanøvrere den 70-årige halvsøster og kompagnon Eva Wagner-Pasquier i seneste kapitel i sagaen om Wagnerfamiliens magtkamp på Bayreuths grønne høj. Ifølge Eva Wagners advokat er hun med omgående virkning blevet fyret som kunstnerisk leder og har fået forbud mod at vise sig ved prøverne forud for sommerens festpil. Hendes advokat, Peter Raue, hævder at have modtaget meddelelsen i et brev fra festspillenes bestyrelse skriver pressebureauet DPA. I brevet skulle det endvidere fremgå, at alle bestyrelsens medlemmer er pålagt tavshedspligt i sagen. Bestyrelsen har hidtil ikke villet udtale sig offentligt om brevet. Dog har et enkelt medlem taget til genmæle og bedyret, at brevet ikke er godkendt derfra.
I kulissen spøger den tyske stjernedirigent Christian Thielemann som Katharina Wagners allierede, men han afviser blankt alle beskyldninger om at stå i ledtog med operainstruktøren i konspirationen mod hendes halvsøster Eva Wagner. Rygter påstår ellers, at han skulle have nægtet at dirigere noget som helst, hvis Eva var til stede.
I en kommentar i magasinet Opera Now bliver den pludselige fyring af den aldrende Eva Wagner betegnet som usmagelig i lyset af, at hendes afgang alligevel var fastsat til september ved udgangen af denne sæson. Daniel Barenboim har også været ude og kommentere behandlingen af hende som ”direkte nedværdigende og umenneskelig”.
Halvsøstrenes syv år gamle fælles lederskab blev hilst velkomment ved annonceringen i 2008 i håbet om, at det ville bringe fred i den mangeårige magtkamp mellem fløjene i Wagnerklanen. Men konklusionen må nu være at duoen kun har fungeret sammen på basis af en skrøbelig våbenhvile.

Foto: Enrico Nawrath / Bayreuther Festspiele

Tilmeld gratis nyhedsbrev | Magasinet KLASSISK

FLERE NYHEDER