Nyhed

Wagnertenor død få uger efter brat karrierestop

Wagnertenor død få uger efter brat karrierestop | Magasinet KLASSISK

Den amerikanske tenor Stephen Gould er gået bort, oplyser Festspillene i Bayreuth onsdag aften i en kort meddelelse på festivalens website, dagen efter dødsfaldet:

»Det er med den dybeste sorg og forfærdelse, at vi må meddele, at vores ven og kollega, Stephen Gould, er død. Med ham mister Bayreuth Festival og hele operaverdenen en fremragende sanger, kunstner, underviser, ven og værdsat kollega«.

Gould meddelte sidst i august uventet, at han trak sig permanent fra scenen og kort tid efter, at karrierestoppet skyldtes, at han var terminalt syg med kræft i galdeblæren. Ved udmeldingen om sygdommen for et par uger siden oplyste Gould, at lægerne skønnede, at han havde omkring ti måneder tilbage at leve i.

Sangeren, der nåede at fylde enogtres år, skulle efter planen have gentaget sidste års succes i bærende partier i en række operaer ved sommerens Wagner-festspil i Bayreuth. Men få uger inden festivalstart oplyste Gould, at han trak sig af helbredsårsager.

Gould fik sit egentlige kunstneriske gennembrud ret sent i karrieren, da han kastede sig over det tungere og mere krævende, tyske repertoire efter primært at have sunget partier i den lyriske genre. I 2004 debuterede han i Bayreuth, hvor han indtil sidste år nåede op på næsten hundrede forestillinger. I løbet af de mange år blev Wagner-partierne Siegfried, Tristan, Tannhäuser og Parsifal signaturroller for Stephen Gould.

Bayreuther Festspiele afslutter meddelelsen om sangerens død med disse ord:

»Vi takker Stephen Gould for de mange uforglemmelige aftener ved Bayreuth Festspillet, som han gav os med sin unikke stemme og sin storslåede scenetilstedeværelse. Vi vil savne ham enormt, som en del af festivalfamilien vil han være her for evigt. Farvel Stephen!«.

Foto: PR

LÆS OGSÅ

Stephen Gould om pludseligt karrierestop

Tilmeld gratis nyhedsbrev | Magasinet KLASSISK

FLERE NYHEDER