Nyhed

Wiener Symfonikernes kommende chefdirigent er fundet

Når Philippe Jordan om et par år pakker taktstokken ned hos Wiener Symfonikerne og cykler den fire minutter lange tur hen til sin nye stilling som chefdirigent i Wiener Staatsoper, bliver det Andrés Orozco-Estrada (foto), der tager over som ‘kommende chefdirigent’. Året efter tiltræder han som rigtig chef med en kontrakt, der lyder på fem år.

Den 40-årige columbianer er nuværende chefdirigent for Frankfurt Radiosymfonikerne og Houston Symphony Orchestra. Siden 2015 har Orozco-Estrada også fungeret som 1. gæstedirigent hos London Philharmonic Orchestra. Han er uddannet i Wien og har boet i byen de sidste tyve år. I en længere årrække har han været førstedirigent hos Tonkünstler-Orchester i Musikverein.

Nu er den energiske dirigent klar til at træde et skridt højere op ad karrierestigen og prøve kræfter med byens nummer to orkester, næst efter Filharmonikerne. Noget som Wiener Symfonikernes direktør, Johannes Neubert, glæder sig over:
»Orozco-Estradas åbne tilgang til fornyelse og stilistisk mangfoldighed gør det muligt for os i endnu højere grad at styrke Wiener Symfonikerne som en innovativ kraft både fra og for Wien«, siger han i en pressemeddelelse.

Foto: Werner Kmetitsch

Læs også: Ny chefdirigent til Wiens Staatsoper er fundet

Tilmeld gratis nyhedsbrev | Magasinet KLASSISK

FLERE NYHEDER