Nyhed

Znaider bliver chefdirigent for fransk orkester

Nikolaj Szeps-Znaider bliver den næste chefdirigent for Orchestre National de Lyon, oplyser orkestret på deres website. Han tager over i sæsonen 2020/21 efter Leonard Slatkin, som forlod orkestret sidste år og i dag er tilknyttet som æresdirigent.

»Jeg kunne ikke forestille mig bedre betingelser for at åbne dette nye kapitel i mit musikalske liv. Orchestre National de Lyon bor i en dynamisk by, der tilbyder fuld støtte til sine kulturinstitutioner, blandt hvilke orkestret er en særlig dyrebar juvel.
Ledelsen, musikerne og jeg deler den samme ambition, den samme vision om fremtiden, især hvad angår den rolle, vi vil spille både lokalt og på den internationale musikscene«, siger Szeps-Znaider.

43-årige Nikolaj Szeps-Znaider er fortrinsvist kendt som violinist og betragtes som en af de ypperste på den internationale scene. Han debuterede som dirigent i 2007 og har dirigeret en lang række af de store orkestre verden over. Han er 1. gæstedirigent for Mariinskij Operaens Orkester i Skt. Petersborg og har tidligere været 1. gæstedirigent for Det Svenske Kammerorkester, under chefdirigent Thomas Dausgaard. Nikolaj Szeps-Znaider har også en tæt forbindelse til London Symphony Orchestra, som han regelmæssigt optræder med i rollen som orkesterleder.

I Lyon har han dirigeret Orchestre National de Lyon ved to koncerter siden 2017, blandt andet en kritikerrost fremførelse af Tjajkovskijs 6. Symfoni, ‘Pathétique’. Når han tiltræder den fireårige stilling som chefdirigent får han, ifølge musikbloggen Slipped Disc, selskab af den nyudnævnte, unge chefdirigent for operahuset Glyndebournes turnerende kompagni, Ben Glassberg. Den 24-årige englænders stillingsbetegnelse ligger dog endnu ikke fast.

PS
Nikolaj Znaider har netop meddelt, at han fremover ønsker at blive omtalt ved st fulde navn ‘Nikolaj Szeps-Znaider’ og begrunder det således:
»I wish to honour my father and my father’s side of the family wherever I appear, privately as well as publicly«.

Foto: Lars Gundersen / PR

Læs også: »Jeg er modig, men ikke dumdristig« | Interview Nikolaj Znaider

Tilmeld gratis nyhedsbrev | Magasinet KLASSISK

FLERE NYHEDER