Pladenyt

Kun venstre hånd

Alexandre Tharaud: Contemporary Concertos by Pesson, Abrahamsen & Strasnoy | Erato 9029532307 | Magasinet KLASSISK

Den forfriskende pianist Alexandre Tharaud har samlet tre solokoncerter, der er skrevet til ham. Hans Abrahamsens ‘Left, alone’ er bestilt af fire orkestre og her indspillet af Rotterdam Filharmonikerne og deres chef Yannick Nézet-Séguin. Titlen henviser til, at pianisten kun bruger sin venstre hånd i hele stykket, men bl.a. også til at være ensom. Musikken bruser over med Abrahamsens smukke lydfantasier og rejse fra det brutale til stillestående refleksion.

Derpå følger den franske landsmands Gérard Pessons (f. 1958) boblende og på samme tid gådefuldt afventende ‘Future Is a Faded Song’. Til sidst får vi den argentinskfødte franskmand Oscar Strasnoys (f. 1970) spøgefulde og virtuose ‘Kuleshov’; titlen er taget fra den sovjetiske filmskaber Lev Kuleskov, berømt for sin montageteknik, hvilken Strasnoy søger at overføre til sin klaverkoncert.

Alexandre Tharaud: Contemporary Concertos by Pesson, Abrahamsen & Strasnoy | Erato 9029532307

Læs også: Klaverjunkien, der solgte sit klaver og fandt sig selv | Interview Alexandre Tharaud

Læs artiklen i KLASSISK nr. 56

KLASSISK udkommer både som magasin og online. Med et abonnement får du både tilsendt de kvartalsvise magasiner, samt adgang til det fulde kartotek her på hjemmesiden.
Bestil gaveabonnement på magasinet KLASSISK

FLERE PLADENYHEDER