Artikel

Hun synger uden protection | Interview Elsa Dreisig

Hun synger uden protection | Interview Elsa Dreisig | Magasinet KLASSISK

Elsa Dreisig færdes hjemmevant på de store operascener i Berlin, London og Paris, er ikke bleg for at kritisere andre sangere og har en klar opfattelse af, hvad hun vil med sin kunst og med sit liv. Til august synger hun i Tivoli, hvor hun på få sekunder skal skifte udtryk mellem nogle af de største Mozart-heltinder.

Af Jeppe Rönnow

Nu, når der er en lille pause, må jeg indrømme, at alle de gange hvor jeg har sagt: “Åh, det er for meget, det går for hurtigt med det hele – det har faktisk været løgn!«.

Over en mobiltelefon fra Tyskland kommer den fransk-danske verdenssopran Elsa Dreisig til en klar selverkendelse. For i takt med at hele verden ændrede sig i løbet af marts måned, lukkede også koncert- og operaverdenen ned og skabte dermed et mærkværdigt og ufrivilligt pusterum for sangerinden. Rollen i Mozarts ‘Così fan tutte’ var helt færdiglært, de havde haft to ugers prøver på forestillingen – og pludselig blev den udskudt til næste år. Antiklimaks. For hende selv og de andre kollegaer på Berlin Staatsoper, hvor hun har været solist siden 2017. 

Vil du læse mere?

Køb et årsabonnement og få ubegrænset adgang til alle nyheder, artikler, anmeldelser m.m. på klassisk.org

Bestil abonnement

Læs artiklen i KLASSISK nr. 57

KLASSISK udkommer både som magasin og online. Med et abonnement får du både tilsendt de kvartalsvise magasiner, samt adgang til det fulde kartotek her på hjemmesiden.
Tilmeld gratis nyhedsbrev | Magasinet KLASSISK

FLERE ARTIKLER