Artikel

»Jeg hader maestro-mentaliteten« | Interview Joshua Weilerstein

»Jeg hader maestro-mentaliteten« | Interview Joshua Weilerstein | Magasinet KLASSISK

Når vinderen af årets Malko-dirigentkonkurrence står på podiet, betragter han sig som one of the boys, en coach der giver plads til musikernes meninger. Der kommer størst musik ud af samarbejde, ikke ud af tyranni, mener Joshua Weilerstein, som er den yngste Malko-vinder nogensinde.

Af Per Rask Madsen | Foto Jakob Boserup

Det var en fuldstændig surrealistisk oplevelse for den kun 21-årige amerikaner Joshua Weilerstein at stå på DR Koncerthusets største scene og modtage førsteprisen i den internationale Malko Konkurrence 2009. Tre finalister skulle hver især lede en opførelse af Carl Nielsens ’Pan og Syrinx’ og en førstesats fra en selvvalgt symfoni af Brahms, DR2 transmitterede finalen live, DR’s bestyrelsesformand og Kulturministeren holdt tale.

Semifinalen og de indledende runder havde været en kæmpeoplevelse for os, der fulgte med på sidelinjen som publikum. Joshua Weilerstein virkede lidt træt i den vanskelige semifinale, hvor deltagerne også skulle igennem en uropførelse, men han viste ægte fighter-ånd og fik rejst sig og reddede finalepladsen hjem ved en kraftanstrengelse.

Vil du læse mere?

Køb et årsabonnement og få ubegrænset adgang til alle nyheder, artikler, anmeldelser m.m. på klassisk.org

Bestil abonnement
Tilmeld gratis nyhedsbrev | Magasinet KLASSISK

FLERE ARTIKLER