Artikel

»Jeg prøver ikke at lade mig skræmme« | Interview Lise Davidsen

»Jeg prøver ikke at lade mig skræmme« | Interview Lise Davidsen | Magasinet KLASSISK

Den norske sopran Lise Davidsen er et af de hotteste navne på operascenen. Det lægger et stort pres at være i operabranchen på det niveau, og det kommer med en pris at ville synge med de bedste. Denne sommer giver hun koncert i København og Aalborg.

Af Charlotte Nørby | foto James Hole

Lise Davidsen er i New York, hvem misunder hende ikke det. Men det er »yrkestid« (professionel tid), siger hun på klingende norsk, da jeg taler med hende. Der er ikke meget tid til at opleve byen. Prøverne er begyndt på Metropolitan operaen, så der skal arbejdes fra morgen til aften. Lise Davidsen skal debutere som Feltmarskalinden i Richard Strauss’ ‘Rosenkavaleren’. Det er en kæmperolle, og selv om hun har forberedt sig i et år, gemmer der sig alligevel en stor nervøsitet inden prøverne går i gang.

»Det er vældig spændende og sjovt, men det er også et stressmoment, om jeg nu kan det godt nok«, siger hun. Så dagene går med prøver på The Met, hvor operaen langsomt bliver sat sammen og så hjem og øve videre og memorere tekst og musik til næste dag, hvor arbejdet fortsætter med at forme karakteren og få forestillingen til at hænge sammen. Det sker sammen med de andre sangere, instruktøren og dirigenten.

Vil du læse mere?

Køb et årsabonnement og få ubegrænset adgang til alle nyheder, artikler, anmeldelser m.m. på klassisk.org

Bestil abonnement

Læs artiklen i KLASSISK nr. 69

KLASSISK udkommer både som magasin og online. Med et abonnement får du både tilsendt de kvartalsvise magasiner, samt adgang til det fulde kartotek her på hjemmesiden.
Tilmeld gratis nyhedsbrev | Magasinet KLASSISK

FLERE ARTIKLER