Artikel

Ruslands diskutable stjerner | Tendens Musik og politik

Ruslands diskutable stjerner | Tendens Musik og Politik | Magasinet KLASSISK

Engang var det tyskere med blakket fortid fra 2. Verdenskrig, der var ildesete i koncertsalen. I dag er det russere, som støtter Putin, der bliver blacklistet i Vesten. Er det fair, eller skal vi skrue ned for den politiske korrekthed?

Af Jens Cornelius

Dårlig presseomtale er vel en naturlig risiko ved musikerfaget. Men sjældent har klassiske musikere fået så dårlig presse som den russiske sopran Anna Netrebko og den russiske dirigent Valery Gergiev, der de sidste par år er blevet anklaget i Vesten for at være antidemokratiske og homofobiske.

Begge nyder høj agtelse hjemme i Rusland, hvor man på godt og ondt har tradition for at lade kunstnere vise vej i politiske sager. Gergiev medvirker i Putins valgreklamer, har været underskriver af et åbent brev, der støtter interventionen i Ukraine, og har bakket op i anklagerne mod protestgruppen Pussy Riot. Det er populært i Rusland.

Vil du læse mere?

Køb et årsabonnement og få ubegrænset adgang til alle nyheder, artikler, anmeldelser m.m. på klassisk.org

Bestil abonnement

Læs artiklen i KLASSISK nr. 38

KLASSISK udkommer både som magasin og online. Med et abonnement får du både tilsendt de kvartalsvise magasiner, samt adgang til det fulde kartotek her på hjemmesiden.
Tilmeld gratis nyhedsbrev | Magasinet KLASSISK

FLERE ARTIKLER