Nyhed

Aalborg Symfoniorkester trækker sig fra Netrebko-koncert

Aalborg Symfoniorkester trækker sig fra Netrebko-koncert | Magasinet KLASSISK

Det nordjyske orkester havnede efter den russiske invasion af Ukraine torsdag i noget af en kattepine. Efter planen skulle de akkompagnere Anna Netrebko og Yusif Eyvazov i Hamborgs Elbfilharmoni onsdag aften i denne uge, og arrangøren var, ifølge Avisen Danmark, ikke umiddelbart indstillet på at aflyse koncerten med den russiske sangerinde.

Orkesterledelsen var under pres fra kulturrådmand i Aalborg Kommune, Jes Lunde, der udtalte, at han syntes at man »burde lukke ned i solidaritet med det ukrainske folk«. Samtidig opfordrede Ukraines ambassadør i Tyskland til at koncerten skulle aflyses, skriver Hamburger Abendblatt.

Mandag gik så med et internt krisemøde i Aalborg Symfoniorkester, og tirsdag kom en melding om, at koncerten nu er udsat til september, og at den bliver uden orkestrets deltagelse. Ifølge en pressemeddelelse fra Aalborg Symfoniorkester blev ensemblet blev tilbudt at spille til koncerten i efteråret men takkede nej. Direktør Lasse Rich Henningsen udtaler:

»I lyset af den nuværende ekstraordinære situation er musikere såvel som ledelsen i Aalborg Symfoniorkester glade for, at orkesteret ikke skal gennemføre koncerten med Anna Netrebko i Hamborg. Vi befinder os i en historisk alvorlig situation, og som kulturinstitution bærer vi et vigtigt ansvar i at sætte ind, hvor vi kan. Vi har således de seneste dage været i intens dialog med koncertens arrangører frem mod dagens udmelding«.

Ifølge pressemeddelelsen skyldes udsættelsen, at Anna Netrebko, der i øjeblikket befinder sig i blæsevejr efter at have støttet pro-russiske separatister i Østukraine, trækker sig fra scenen i en periode.

»For mit vedkommende er det ikke det rigtige tidspunkt at spille musik og optræde. Derfor har jeg valgt, at tage en pause fra scenen. Det har været en meget svær beslutning, men jeg ved, at mit publikum vil forstå og respektere den«, siger Netrebko.

Foto: julian Hargreaves

Læs mere: Anna Netrebko og russisk ballet aflyst på grund af krigen i Ukraine

Tilmeld gratis nyhedsbrev | Magasinet KLASSISK

FLERE NYHEDER