Nyhed

Aarhus Symfoniorkester har fritstillet deres musikchef

43-årige Kristian Rahbek Knudsen er med en dags varsel fratrådt sin stilling. Han blev ansat som musikchef i august 2016 og nåede dermed at stå i spidsen for Aarhus Symfoniorkester i næsten tre år.

»Det har ikke været nogen hemmelighed, at samarbejdet i dagligdagen mellem chefen og de ansatte, hvilket ikke mindst er selve symfoniorkestret, langt fra har fungeret tilfredsstillende. Det var allerede ved Rahbek Knudsens tiltræden også fremme, at hans professionelle kvalifikationer ikke stod mål med, hvad rådmanden for kultur og borgerservice Rabih Azad-Ahmed lidt latterligt overdrevent dengang lagde ord til«, skriver John Christiansen på sin musikblog.

Da Kristian Rahbek Knudsen blev ansat tilbage i 2016, fik han bl.a. følgende ord med på vejen af rådmand Rabih Azad-Ahmed:
»Det er et vaskeægte scoop. Kristian Rahbek Knudsen er en erfaren og dygtig musiker, der samtidig har et unikt talent for innovation og udvikling. Koordineret med en god forretningsforståelse er det en enestående kombination«.

Pt. er souschef Mette Rohde Gottschalck konstitueret musikchef, mens tidligere musikchef Leif V.S. Balthzersen er konstitueret som souschef.

Foto: PR

Læs også: Cecilia Bartoli kommer til København og Aarhus i 2020

Tilmeld gratis nyhedsbrev | Magasinet KLASSISK

FLERE NYHEDER