Nyhed

Alternativ sommerfestival afløser operafest

Arena di Verona | Alternativ sommerfestival afløser operafest | Magasinet KLASSISK

I Arena di Verona har man valgt at udsætte årets festival med Jonas Kaufmanns debut øverst på plakaten, og i stedet tilbydes en alternativ festival under titlen ‘In the Heart of The Music’.

Muligvis må det stærkt reducerede antal gæster ved verdens ældste, udendørs operafestival undvære Kaufmanns første optræden i Veronas kæmpearena, men det skorter ellers ikke på navne, der normalt trækker publikum, deriblandt den russiske diva Anna Netrebko.

Borgmester for Verona og formand for den private fond, der er ansvarlig for Arena di Verona, Federico Sboarina, oplyser, at den store åbningsaften 25. juli vil være tilegnet de mange læger, sygeplejersker og andre ansatte i sundhedsvæsenet, der i mange måneder har kæmpet under coronakrisen

I samme pressemeddelelse forklarer direktør og kunstnerisk leder, Cecilia Gasdia, om det begrænsede publikum ved årets anderledes festival:

»At sikre kontinuiteten for vores scene, vores kunstnere, arbejdere og lokalområdet har ikke været og er stadig ingen let opgave, idet vi er blevet straffet ved kun at kunne tage imod 1.000 tilskuere i stedet for de normale 13.500«, siger hun.

Festivalen har også været nødsaget til at sænke priserne, i hvert fald for nogle af billetterne. For at bekæmpe det økonomiske tab tilbyder arrangøren nemlig også særlige billetter til de, som ønsker at støtte festivalen. Og de billetter kan købes til den nette pris af ca. 2.000 – 4.000 kroner.

Årets festival slutter 29. august, hvor den bulgarske sopran Sonya Yoncheva lukker og slukker sammen med to navne, der har domineret #MeToo overskrifterne det seneste års tid, tenor Vittorio Grigolo og Plácido Domingo, der er aftenens dirigent.

Foto: Tabocchini Gironella

Læs mere: Tysklands største musikfestival skærer halvdelen af programmet men holder fast i Carl Nielsen

Tilmeld gratis nyhedsbrev | Magasinet KLASSISK

FLERE NYHEDER