Nyhed

Tysklands største musikfestival skærer halvdelen af programmet men holder fast i Carl Nielsen

Tysklands største musikfestival skærer halvdelen af programmet men holder fast i Carl Nielsen | Magasinet KLASSISK

Da Schleswig-Holstein Musik Festival, Tysklands største af slagsen, i april opgav at gennemføre årets udgave af festivalen som planlagt, lovede ledelsen samtidig, at man ville vende tilbage med et revideret program med »udvalgte koncerter i særlige formater«. Siden har der været stille, men nu har festivalledelsen meldt det lovede program ud i hovedtræk under titlen ‘Mulighedernes Sommer’.

De oprindelige mere end 200 koncerter er reduceret til 100, da mange arrangementer er blevet streget i festivalkalenderen. Dog har man valgt at bevare det retrospektive fokus på Carl Nielsen.

Tilbageblikket på Nielsen var oprindeligt stort anlagt med 60 koncerter.

»Vi vil præsentere den mest omfattende Carl Nielsen lancering, der nogensinde har været udenfor Danmark«, lød det fra festivalchef Christian Kuhnt, da han annoncerede årets program. Og så var der ellers lagt i kakkelovnen med orkestre som Det Kongelige Kapel, NDR Elbphilharmonie Orchester under ledelse af Alan Gilbert samt Det Svenske Kammerorkester.

I den nuværende form begrænser komponist-lanceringen sig til to koncerter i et mindre prangende format, henlagt til herregården Pronstorf i Slesvig-Holsten. Ved de to kammerkoncerter kan man blandt andet høre Carl Nielsens ‘Fem klaverstykker’, ‘Humoreske Bagateller’ og hans 3. symfoni. De optrædende kunstnere tæller danske ensembler som Concerto Copenhagen, Nordic String Quartet og Musica Ficta.

Schleswig-Holstein Musik Festival blev stiftet i 1986 og er ikke bare Tysklands største musikfestival men geografisk set også en af verdens mest omfangsrige. Dens normalt mere end 120 scener er fordelt i godt 20 byer i delstaterne Slesvig-Holsten, Hamborg og Niedersachsen samt i Sønderjylland.

Schleswig-Holstein Musik Festival løber fra 5. juli til 13. september.

Foto: PR

Læs mere: Opera di Roma spiller sommerforestillinger

Bestil gaveabonnement på magasinet KLASSISK

FLERE NYHEDER