Nyhed

Opera di Roma spiller sommerforestillinger

Opera di Roma spiller sommerforestillinger | Magasinet KLASSISK

Mens de fleste festivaler enten udsætter eller helt aflyser sæsonen, er Opera di Roma gået ud med nyheden om, at man i juli spiller udendørs for op mod 1.000 publikummer i en park i Rom.

Operaens direktør, Carlo Fuortes, fortæller i et interview med avisen Corriere della Sera, at den første forestilling siden nedlukningen bliver en ny opsætning af Verdis ‘Rigoletto’ på Piazza di Siena i parken Villa Borghese.

Det er Roms borgmester, der har foreslået operahuset at henlægge et reduceret sommerprogram til parken i stedet for som vanligt ved ruinerne af de antikke bade, Terme di Caracalla, der er svære at sikre med mange mennesker efter de nye corona forholdsregler.

»Dette signal om genåbning er meget positivt for operahuset og for hele kulturlivet. Det er en anerkendelse af retten til kultur. Det er både opløftende og noget, der er stærkt efterspurgt«, siger Carlo Fuortes til avisen.

Den nye produktion af Verdis opera bliver instrueret af Damiano Michieletto og har de italienske sangere Luca Salsi, Rosa Feola og Vittorio Grigolo på rollelisten. Operahusets chefdirigent, Danielle Gatti, står på podiet.

Resten af sommerprogrammet er stadig i støbeskeen, men direktøren forventer, at man bl.a. spiller en koncertant opførelse af ‘Barberen i Sevilla’.

Nyheden om Opera di Romas sommerplaner kommer i kølvandet på en melding fra premierminister Conte om, at landets musikhuse og teatre kan genåbne fra 15. juni, hvis smittetrykket fortsat går ned.

Den store operafestival i Arena di Verona er udsat til næste år og afholder i stedet en mindre koncertserie med maksimum 3.000 publikummer mod normalt 13.500. Rossini Opera Festivalen i Pesaro i august aflyser ikke men tilpasser programmet, så det kan afvikles forsvarligt. Festivalen spiller bl.a. i det lokale operahus, hvor hele parterret inddrages som orkestergrav, og publikum sendes op på balkonerne.

Foto: PR

Læs mere: Coronavirus lukker stribevis af italienske operahuse

Bestil abonnement på magasinet KLASSISK

FLERE NYHEDER