Nyhed

Ars Novas nye chefdirigent er fundet

Ars Novas nye chefdirigent er fundet | Magasinet KLASSISK

»Stakkels den dirigent, der skal gå i Paul Hilliers fodspor«, kunne man læse i vores anmeldelse af englænderens afskedskoncert efter mere end to årtier som chefdirigent og kunstnerisk leder for vokalensemblet Ars Nova Copenhagen.

Der er gået et år siden, og ensemblet har netop offentliggjort, at den svenske kordirigent Sofi Jeannin bliver Hilliers arvtager.

Jeannin er en efterspurgt kordirigent og med et repertoiremæssigt fast greb om mange stilarter. Hun har været chefdirigent for det franske radiokor i Paris, Maitrise de Radio France, siden 2008 og for BBC Singers siden 2018 og optræder jævnligt som gæstedirigent.

En koncert i efteråret var første samarbejde mellem Jeannin og Ara Nova, som på det tidspunkt stod uden chefdirigent. I forbindelse med den radiotransmitterede koncert fortalte Jeannin til DR om hendes indtryk fra første møde med det danske kor på blot tolv sangere. Jeannin leder normalt kor med mindst seksten medlemmer:

»Det er en interessant kombination. For dels kan vi få tekstur som et kor, men der er samtidig så få sangere, at vi også kan få kammermusik med solistsang. Det kræver, at sangerne er meget fleksible, og at de har øre for og samspil med kollegerne, men også at man stiller sig frem som solist«.

Paul Hillier, som var chefdirigent og kunstnerisk leder for Ars Nova Copenhagen i perioden 2003-2023, blev ved fratrædelsen udnævnt til æresdirigent for vokalensemblet.

Foto: Christophe Abramowitz / Radio France

LÆS OGSÅ

Flot afsked med Ars Novas visionære mesterdirigent | Koncertanmeldelse

Tilmeld gratis nyhedsbrev | Magasinet KLASSISK

FLERE NYHEDER