Nyhed

Birgit Nilsson prisen til Wiener Philharmonikerne

Wiener Philharmonikerne modtager The Birgit Nilsson Music Prize på en million dollars, som i den klassiske verden er en af de største musikpriser, man kan modtage. Motivationen for at Wiener Philharmonikerne får prisen, er en anerkendelse af deres ekstraordinære bidrag gennem 172 år for deres arbejde med opera og koncerter, samt for orkestrets enorme indflydelse i musikverdenen både på og uden for scenen gennem live-optræden, optagelser m.m.
Præsidenten for Birgit Nilsson Foundation, Rutbert Reisch, er godt tilfreds med valget af prisvinder og udtaler:
“Wiener Philharmonikerne eksemplificerer alle de kvaliteter , der var så vigtige for Birgit Nilsson – et enormt engagement, højeste kunstneriske standarder og en stor alsidighed. Birgit Nilsson elskede at arbejde med Wiener Philharmonikerne på grund af deres kendetegnende lyd og unikke evne til at trække vejret med de optrædende på scenen.”
Clemens Hellsberg , der er formand for Wiener Philharmonikerne , udtaler ved samme lejlighed:
”Vi, Wiener Philharmonikere, ærede og elskede Birgit Nilsson. At blive hædret med en præmie der bærer hendes navn, gør os taknemmelige men også vemodige, da vi ærer hendes minde. Hvordan vi vil bruge denne pris vil blive afsløret til oktober, hvor hele Vienna Philharmonic kommer til Stockholm.”
Det er tredie gang prisen uddeles. Den første modtager var Plácido Domingo, som i 2009 peronligt blev valgt af Birgit Nilsson, og i 2011 var den italienske dirigent Riccardo Muti prismodtager.
Idéen bag The Birgit Nilsson Music Prize er at varetage arven efter Birgit Nilsson og Sveriges operatradition ved at hylde enestående musikaktører, som gør en ekstraordinær indsats for den klassiske musik i dag.
Prisoverrækkelse finder sted d. 8. oktober i Koncerthuset i Stockholm.

Foto: Terry Linke

Tilmeld gratis nyhedsbrev | Magasinet KLASSISK

FLERE NYHEDER