Nyhed

Bolsjoj Teatret lagt ned efter TV-transmission

Covid-19: Bolsjoj i Moskva lagt ned efter TV-transmission | Magasinet KLASSISK

Efter en publikumsløs forestilling til støtte for Ruslands sundhedsarbejdere i kampen mod Covid-19 epidemien, er 34 af det berømte Bolsjoj Teaters ansatte sendt direkte i corona-karantæne.

Mens præsident Putin prøver at overbevise resten af verden om, at alt er under kontrol i det store land, beretter Bolsjojs generaldirektør, Vladimir Urin, til nyhedsmediet Moscow Times , at dusinvis af ansatte er konstateret positive efter en tv-transmitteret forestilling.

Generaldirektøren fortæller til nyhedsbureauet Tass, at sikkerheden før og under forestillingen har været i top, og han mener ikke, at de ansatte kan være smittet den aften. Ifølge Urin er de flere hundrede medarbejdere, der har været involveret, alle blevet testet:

»Uden undtagelse blev alt teaterpersonale, inklusive sikkerhedsvagter og teknikere, testet for coronavirus to dage før koncerten. 34 mennesker testede senere positiv for coronavirus. De havde ingen feber eller andre tydelige tegn på sygdom, men de er alle fritaget for arbejde og sendt hjem på karantæne. De kan umuligt have været udsat for smitte under selve koncerten«, siger generaldirektøren.

Bolsjoj Teatret huser Moskvas enorme opera- og balletsal med plads til 2150 tilskuere. Det samlede ensemble tæller over 1.000 ansatte. Teatret er foreløbigt lukket indtil 30. april, kan man læse på Bolsjojs website.

Læs mere: Bayern tvinger statsoperaen til at lukke helt

Tilmeld gratis nyhedsbrev | Magasinet KLASSISK

FLERE NYHEDER