Nyhed

Bournemouth Symfonikerne må undvære chefdirigenten ved sæsonåbning

Bournemouth Symfonikerne må undvære chefdirigenten ved sæsonåbning | Magasinet KLASSISK

Kirill Karabits, chefdirigent for Bournemouth Symphony Orchestra, måtte vinke farvel til muligheden for endelig at stå i spidsen for sit orkester ved sæsonåbningenonsdag. Karabits debuterede i sidste uge i Zürich Operaen, og han er derfor blevet ramt af de nyligt strammede, engelske corona karantæneregler.

I orkestrets pressemeddelelse om nyheden udtaler dirigenten:

»Jeg er knust over ikke at kunne slutte mig til mine kolleger og venner ved dette historiske og vigtige øjeblik for os alle i Bournemouth Symphony Orchestra. At være afskåret fra mine mangeårige musikalske partnere i så mange måneder er frustrerende – jeg glæder mig til at blive genforenet snart«.

Koncerten, som samtidigt er genåbningen efter seks måneders corona-pause, har blandt andet Bachs koral ‘Ein feste Burg ist unser Gott’ på programmet i Kirill Karabits’ eget arrangement. Men det bliver nu gæstedirigenten David Hill, der skal løfte det.

Efter påbuddet om den ufrivillige karantæne kritiserer chefdirigenten, det han opfatter som forskelsbehandling, i en kommentar på Twitter:

»Efter at have dirigeret en opera i fuld skala i Zürich kan jeg ikke komme ind i Storbritannien. Almindelige arbejdere og filmskuespillere er undtaget fra karantæne, men ikke chefdirigenter«.

Foto: Konrad Cwik

Læs mere: Operaforestilling i Madrid corona-stoppet

Bestil abonnement på magasinet KLASSISK

FLERE NYHEDER