Nyhed

Operaforestilling i Madrid corona-stoppet

Operaforestilling i Madrid corona-stoppet efter publikumsprotester | Magasinet KLASSISK

En opførelse af Verdis opera ‘Maskeballet’ blev søndag aften stoppet på den spanske nationalopera, Teatro Real, efter publikumsprotester over manglen på afstand mellem gæsterne, skriver avisen El Pais. Ifølge flere gæster var afstanden alt for kort, især på de billigere pladser.

På rækkerne på de øverste balkoner var op til 15 sæder besat, og det betød at gæster, der ikke kom sammen, blev nødt til at sidde tæt og uden behørig afstand. Det fik mange til at brokke sig højlydt til billetpersonalet. Teatret valgte at stoppe forestillingen midlertidigt, så de, der ville, kunne forlade salen. Det skabte imidlertid kaos i foyeren, hvor gæsterne stimlede sammen for at få refunderet deres billetter.

Da balladen i forhallen var stilnet af, forsøgte man at sætte forestillingen i gang igen, men stemningen i teatersalen var fortsat så ophedet, at man til sidst valgte helt at stoppe. Teatro Real sagde efterfølgende i en pressemeddelelse, at »en lille gruppe tilskuere« var skyld i, at man måtte opgive at gennemføre operaen trods det, at sikkerhedsreglerne blev fulgt.

Generaldirektøren for Teatro Real, Ignacio Garcia-Belenguer, henviser til, at corona-reglerne i Madrid-regionen tillader en belægning på op til 75 procent, men at det i praksis ikke tillader sikker afstand mellem alle tilskuere. Derfor havde man på forhånd besluttet ikke at sælge mere end 65 procent af billetterne, så gæsterne ville føle sig mere sikre.

Garcia-Belenguer meddeler, at man nu vil indlede en undersøgelse for »at finde årsagen til den uheldige hændelse og til at træffe de nødvendige foranstaltninger, så de efterfølgende forestillinger kan afvikles normalt«.

Foto: Javier del Real / Teatro Real

Læs mere: Operahus spiller koncert for planter

Bestil gaveabonnement på magasinet KLASSISK

FLERE NYHEDER