Nyhed

Chefdirigent donerer millioner til New York Filharmonikernes nødfond

Chefdirigent donerer millioner til New York Filharmonikernes nødfond | Magasinet KLASSISK

New York Filharmonikerne er økonomisk på hælene på grund af coronakrisen. Sidst i marts besluttede orkestret at aflyse resten af sæsonen på grund af krisen. Og det var en dyr beslutning.

Aflysningen af mere end 60 forestillinger forventes at koste omkring 70 millioner kroner i manglende indtægter. Samtidig har orkestret oplevet en nedgang på 15 procent i de private donationer, som er en afgørende del af finansieringen for de store amerikanske ensembler.

Et af midlerne til at komme igennem krisen har været at etablere en nødfond, som nu har modtaget den største enkeltdonation nogensinde i orkestrets historie. Beløbet, der skal være med til at polstre fonden og hjælpe orkestret igennem krisen, kommer fra deres egen chefdirigent, Jaap van Zweden.

I en meddelelse på orkestrets website siger han:

»Vi står midt i den mest udfordrende tid, og jeg har overvejet nøje, hvordan jeg kunne vise, hvor meget medlemmerne af New York Filharmonikerne er værd for mig, for New York og for verden. Derfor har jeg besluttet at donere en gave. Jeg håber, at dette vil inspirere andre til også at bidrage og fortsat støtte vores store orkester«.

New York Filharmonikernes bestyrelse takker dirigenten for det anseelige bidrag til fonden, som løbende forsynes med donationer fra både små og store sponsorer. Til og med juni måned har bestyrelsen, ifølge Opera Wire, matchet alle donationer med et tilsvarende beløb og dermed fordoblet kassebeholdningen, der foreløbigt har rundet 20 millioner kroner.

Den samme støtte fra egne rækker har man også set hos by-kollegerne i The Met, hvor både direktør og bestyrelse har grebet dybt i lommerne for at dække en del af kæmpetabet på en lille halv milliard, som kompagniet skønner, at sæsonaflysningen kommer til at koste.

Foto: PR

Læs mere: New York Filharmonikerne taber sag om sexchikane

Bestil abonnement på magasinet KLASSISK

FLERE NYHEDER