Nyhed

Danmarks Underholdningsorkester finalenomineret for Beethoven-cyklus

Danmarks Underholdningsorkester finalenomineret for Beethoven-cyklus | Magasinet KLASSISK

Prisjuryen for den prestigefyldte International Classic Music Awards (ICMA) har grovluget i den 390-udgivelser store bruttopulje, og et enkelt dansk navn titter frem blandt finalisterne, der bejler til årets priser. Danmarks Underholdningsorkester og chefdirigent Adam Fischer er finale-nominerede i kategorien ‘Symphonic Music’ for deres samlede Beethoven-cyklus. I symfoni-kategorien er de to andre nominerede Tonhalle Orchester Zürich og Pittsburgh Symphony Orchestra.

Flere danske navne var med i bruttofeltet af nominerede: Sopran Elsa Dreisig, som allerede har vundet en ICMA to gange, og Den Danske Strygekvartet, der var nominerede for deres anmelderroste ‘Prism II’. Men i denne omgang var der altså ingen finale-nomineringer til hverken Dreisig eller kvartetten.

ICMA’s prisjury har tidligere haft kikkerten rettet mod Danmarks Underholdningsorkester. I 2015 vandt orkestret nemlig en ICMA for ‘Best Collection’ med indspilningen af alle Mozarts symfonier.

ICMA er en af verdens største musikpriser. Juryen udgøres af 19 uafhængige musikjournalister fra 14 forskellige lande, og det er en af de få internationale priser, som uddeles alene på baggrund af selve musikken.

Prisvinderne offentliggøres 21. januar, og vi holder øje og rapporterer, hvordan det går for Danmarks Underholdningsorkester. Prisoverrækkelserne finder sted 30. april ved en gallakoncert i Teatro de la Maestranza i Sevilla, Spanien.

Foto: Nikolaj Lund / PR

Læs også: Underholdningsorkestret får fire millioner ekstra i statstilskud

Bestil gaveabonnement på magasinet KLASSISK

FLERE NYHEDER