Nyhed

Den spanske kulturminister aflyser Domingo-koncerter i Madrid

Den spanske kulturminister aflyser Domingo-koncerter i Madrid | Magasinet KLASSISK

En af Placido Domingos sidste bastioner, Spanien, er faldet efter resultaterne af undersøgelsen af anklagerne om sex-chikane, der nåede medierne i sidste uge. Domingo har i mange år været Spaniens stolthed, men nu har den spanske kulturminister besluttet at aflyse flere koncerter med operasangeren i Madrid. Domingo skulle efter planen have optrådt ved to forestillinger på det offentligt støttede Teatro de la Zarzuela i midten af maj som en markering af 50-års jubilæet for hans første optræden i den spanske hovedstad.

Nyhedsbureauet AFP skriver, at kulturminister Jose Manuel Rodríguez Uribes beslutning kom dagen efter Domingos erklæring til pressen, hvor han kom med en uforbeholden undskyldning og »tog det fulde ansvar for sine handlinger«.

»Indtil nu har situationen været anderledes, der har været en formodning om uskyld. Men nu, hvor han har sagt, at det faktisk skete – og vi taler altså om alvorlige hændelser, der involverede mange kvinder – har vi besluttet, at vi ikke kan fortsætte med ham, og det har vi fortalt ham«, siger kulturministeren ifølge AFP.

Efterfølgende har flere andre spanske scener oplyst, at de nu dropper Domingo. Han skulle have optrådt i ‘La Traviata’ på Madrids kongelige opera, Teatro Real, men den plan er ikke længere aktuel. Sangeren kom i et opslag på Facebook operahusets tøvende bestyrelse i forkøbet med meddelelsen om, at han trak sig fra forestillingen. Samtidigt trak han i land efter den offentlige undskyldning, som han mener »har givet et forkert indtryk«.

»Min undskyldning var oprigtig og kom fra hjertet. Den var rettet mod enhver kollega, som jeg har gjort utilpas eller på nogen måde såret med noget, jeg har sagt eller gjort. Som jeg har sagt gentagne gange, har det aldrig været min hensigt at skade eller fornærme nogen. Jeg ved, hvad jeg ikke har gjort, og jeg vil benægte det igen«, skriver Domingo i Facebook-opslaget.

Det er ikke kun i Madrid, at Domingo nu er uønsket. Den spanske avis, El Pais, skriver, at også den internationale musikfestival i Ubeda har bedt Domingo om at blive væk fra en optræden i begyndelsen af maj. Og bestyrelsen for operahuset i Valencia, Palau de les Arts, har besluttet at fjerne Domingos navn, som ellers er varemærket for husets populære operaakademi. Palau de les Arts annullerer samtidigt alle fremtidige aftaler med sangeren.

Foto: Art Streiber / LA Opera

Læs også: Domingo: »Jeg er virkelig ked af den skade, jeg har forvoldt«

Tilmeld gratis nyhedsbrev | Magasinet KLASSISK

FLERE NYHEDER