Nyhed

Domingo: »Jeg er virkelig ked af den skade, jeg har forvoldt«

Domingo fundet skyldig i sexchikane og magtmisbrug | Magasinet KLASSISK

Hovedkonklusionen fra den ene af de to undersøgelser af de mange anklager mod Plácido Domingo har nået medierne. Advokaterne bag undersøgelsen finder et klart mønster af sexchikane og magtmisbrug fra stjernens side igennem mindst to årtier på baggrund af interviews med 27 forskellige operaansatte. Vidnerne har enten selv været udsat for Domingos upassende adfærd eller overværet den, mens han har haft topstillinger hos Washington National Opera og Los Angeles Opera.

»Jeg indser nu, at nogle kvinder måske har frygtet at udtrykke sig ærligt på grund af en bekymring for, om deres karriere ville blive påvirket, hvis de gjorde det«

Plácido Domingo

Ifølge New York Times har fagforbundet bag undersøgelsen, American Guild of Musical Artists, udsendt en erklæring, hvor der blandt andet står:

»Undersøgelsen konkluderer som en kendsgerning, at Domingo har udvist upassende opførsel, lige fra at flirte til seksuelle tilnærmelser både på og uden for arbejdspladsen. Mange af vidnerne har udtrykt frygt for repressalier i branchen som årsagen til ikke at stå frem før nu«.

Offentliggørelsen af undersøgelsens resultater har fået Domingo til at komme med sin foreløbigt mest uforbeholdne undskyldning i en erklæring sendt til nyhedsbureauet AP:

»I de sidste måneder har jeg brugt tid på at reflektere over de beskyldninger, som forskellige kolleger har fremsat mod mig. Jeg respekterer, at disse kvinder endelig har følt sig trygge nok til at tale ud, og jeg ønsker at lade dem vide, at jeg er virkelig ked af den skade, jeg har forvoldt dem.

Jeg tager det fulde ansvar for mine handlinger, og jeg er vokset på baggrund af denne oplevelse. Jeg indser nu, at nogle kvinder måske har frygtet at udtrykke sig ærligt på grund af en bekymring for, om deres karriere ville blive påvirket, hvis de gjorde det. Selvom det aldrig var min hensigt, bør ingen nogensinde være tvunget til at have det på den måde«, lyder det fra sangeren.

Fagforbundets undersøgelse var den første af to uafhængige undersøgelser, der blev sat i værk efter, at #MeToo-historierne om Domingo ramte medierne sidste år. Den anden undersøgelse, der stadig er i gang, blev sat i gang af LA Opera, hvor Domingo var generaldirektør siden 2003, før han trak sig i oktober som følge af balladen. Offentligheden afventer fortsat resultaterne af undersøgelsen fra LA Opera.

Foto: Ignacio Arregui García / Archimadrid

Læs også: Domingo forsvarer sig: »Jeg har optrådt galant«

Tilmeld gratis nyhedsbrev | Magasinet KLASSISK

FLERE NYHEDER