Nyhed

Det Kgl. Teaters kommende chefdirigent får ekstra job

Det Kgl. Teaters kommende chefdirigent får ekstra job | Magasinet KLASSISK

Marie Jacquot som næste år får titel af chefdirigent for Det Kgl. Kapel, kan fordrive ventetiden med et nyt job i Wien.

33-årige Jacquot er udpeget som Wiener Symfonikernes nye 1. gæstedirigent, en stilling hun tager hul på i denne sæson. Første koncert med symfonikerne finder sted lørdag i Musikverein Wien med et program, hvor orkestret og deres nye gæstedirigent præsenterer musik af Messiaen, Boulanger og Mendelssohn.

Kunstnerisk leder og direktør for Wiener Symfonikerne, Jan Nast, siger om udnævnelsen i en pressemeddelelse:

»Marie Jacquot er en fantastisk dirigent, der tager på opdagelse i et nyt repertoire i sine første programmer med Symfonikerne – og hendes påstand om at gøre musikken til en kollektiv opdagelsesrejse inkluderer os alle«.

I Jacquots første år med Wiener Symfonikerne venter blandt andet to koncerter i januar i Wiener Konzerthaus og en turné rundt i Østrig med orkestret.

Tjekkiske Petr Popelka blev i sommer udnævnt som Wiener Symfonikernes nye chefdirigent fra 2024/25, men han indleder ansættelsen som ‘designeret chef’ fra den nye sæson samtidig med Jacquot. Popelka.

I denne sæson dirigerer Jacquot Den Kgl. Operas nyopsætning af Tjajkovskijs ‘Eugen Onegin’, der har premiere sidst i oktober, og hun leder også kapellet i den igangværende opsætning af Mozarts opera ‘Titus’.

Foto: Werner Kmetitsch

LÆS OGSÅ

Første kvindelige chefdirigent for Det Kgl. Kapel

Tilmeld gratis nyhedsbrev | Magasinet KLASSISK

FLERE NYHEDER