Nyhed

Første kvindelige chefdirigent for Det Kgl. Kapel

Første kvindelige chefdirigent for Det Kgl. Kapel | Magasinet KLASSISK

Det Kgl. Teater har udnævnt franske Marie Jacquot som chefdirigent fra 2024. Hun bliver den første kvindelige chefdirigent i teatrets historie.

Dermed har Det Kgl. Teater endelig fundet efterfølgeren til Alexander Vedernikov, Kapellets tidligere chefdirigent som døde i slutningen af 2020. Umiddelbart efter Vedernikovs død udnævnte teatret Paolo Carignani som 1. gæstedirigent for orkestret fra denne sæson og tre år frem, og Marie Jacquot tiltræder, når hans ansættelse udløber.

31-årige Jacquot har allerede gjort sig sine indledende erfaringer med Kapellet, da hun i september svingede taktstokken ved operahusets opsætning af Gounods ‘Faust’ i september.

Teaterchef Kasper Holten glæder sig over, at Det Kgl. Teater formår at tiltrække et talent ud over det sædvanlige:

»Marie Jacquot er med god grund allerede blevet et virkelig efterspurgt navn hos vigtige orkestre og operahuse rundt om i hele Europa, og på den baggrund er det bemærkelsesværdigt, at hun har valgt at satse så markant på os og på København. Ud over at det vil styrke vores kunstneriske profil over de kommende år, er det i sig selv et vigtigt vidnesbyrd om, hvor stærkt Den Kgl. Opera og Det Kgl. Kapel står, når vi kan rekruttere et af de mest spændende yngre navne på den internationale scene til posten som chefdirigent«, siger han i en pressemeddelelse.

Operahuset får med ansættelsen to kvinder som øverste kunstneriske chefer, når Marie Jacquot tiltræder om to år. I næste sæson overtager den svenske instruktør, Elisabeth Linton, posten som operachef efter John Fulljames.

Marie Jacquot er i dag 1. Kapellmeister ved Deustche Oper am Rhein Düsseldorf-Duisburg, hvor hun har været siden efteråret 2019. Fra 2016-2019 var hun 1. Kapellmeisterin og vice chefdirigent ved Mainfranken Theater Würzburg.

Foto: Christian Jungwirth

Læs mere: Det Kgl. Teater henter ny operachef i Malmø

Tilmeld gratis nyhedsbrev | Magasinet KLASSISK

FLERE NYHEDER