Nyhed

Dirigent debutanter fra øverste skuffe

Hvis man vil se giraffen i operaen, er New York i disse uger stedet, hvor to af verdens mest fremtrædende dirigenter har hver deres debut på The Met.

4. december står Yannick Nézet-Séguin på podiet i The Mets opsætning af ‘La Traviata’, for første gang i sin rolle som ny chefdirigent. Debuten finder sted to år før oprindeligt planlagt, da Nézet-Séguin har indvilliget i at tiltræde allerede nu for at skabe ro efter Levine-skandalen. Med den tidlige start har han måtte opgive flere forpligtelser som chefdirigent hos Philadelphia Orchestra. En post han dog fortsat vil passe sideløbende med stillingen som chefdirigent for Orchestre Métropolitain i Montreal, skriver New York Times.

Den 14. december er dagen for julemånedens anden store debut, når Los Angeles Philharmonics feterede chefdirigent, Gustavo Dudamel (foto), for første gang skal lede The Mets orkester. Det sker i opsætningen af Verdis ‘Otello’, hvor titelrollen synges af Stuart Skelton, mens Sonya Yoncheva og Zeljko Lucić har partierne som henholdsvis Desdemona og Lago. Mange er dog enige om, at forestillingens virkelige stjerne skal findes på dirigentpodiet.

Hør Michael Mayer, Yannick Nézet-Séguin og Diana Damrau fortælle om The Mets nye opsætning af ‘La Traviata’:

Det er imidlertid ikke kun på The Met, at en ny dirigent-æra indvarsles i byen, der aldrig sover. Sidst i september var der også vagtskifte hos det andet af byens to højprofil-orkestre, New York Filharmonikerne, da Jaap van Zweden indledte sæsonen og sin turnus som chefdirigent med et modigt koncertprogram med nyere musik. Deriblandt premieren på værket ‘Filament’ af den yngre amerikanske komponist, Ashley Fure.

Foto: PR

Læs også: The Mets nye chefdirigent begynder før tid

FLERE NYHEDER