Nyhed

Domingo aflyser optræden ved OL i Tokyo

Sidste måned meddelte arrangørerne af næste års Olympiske Lege i Tokyo, at #MeToo virakken omkring Placido Domingo gav hovedbrud helt ovre i Japan. Sangeren er et af hovednavnene i programmet ved en kulturfestival i april som optakt til legene i juli.

En talsmand fra den japanske olympiske komité oplyste i oktober til avisen Asahi Shimbun, at man nøje har fulgt mediedækningen af sagen for at finde ud af, hvad der er op og ned i anklagerne om sexchikane. Men nu behøver arrangørerne ikke at granske medierne længere, idet Domingo selv har aflyst deltagelsen ved festivalen i Tokyo, hvor vestlig opera skal møde den traditionelle japanske teaterform, Kabuki. Det skriver nyhedsbureauet Reuters.

I komitéens pressemeddelelse nævner hverken arrangørerne eller Domingo anklagerne med så meget som et ord:
»Efter nøje overvejelser har jeg taget beslutningen om ikke at deltage i Kabuki-Opera begivenheden på grund af projektets kompleksitet«, lyder det blot fra operastjernen, som håber, at han får chancen for at optræde i Tokyo igen ved en senere lejlighed.

Asien er det tredje kontinent, hvor Domingos karriere nu står for skud. I USA er det, som vi tidligere har skrevet om, helt slut, mens man i de europæiske opera- og koncerthuse har valgt at se tiden an og i første omgang holde fast i aftalerne med Domingo. Dog har han oplevet den første europæiske afvisning, da komitéen bag Europäischen Kulturpreis, som Domingo skulle have modtaget i oktober, har udskudt overrækkelsen til næste år.

Læs også: Domingo trækker sig som generaldirektør for LA Opera

Tilmeld gratis nyhedsbrev | Magasinet KLASSISK

FLERE NYHEDER