Nyhed

Dudamel-turné aflyst af Venezuelas præsident

Det er ikke nemt af være Gustavo Dudamel. Først bliver stjernedirigenten kritiseret internationalt for ikke at ville blande sig i urolighederne i hjemlandet Venezuela, og når han så endelig tager bladet fra munden, bliver han mødt med repressalier fra landets præsident Nicolas Maduro.

Dudamel skulle i efteråret have turneret i USA med National Youth Orchestra of Venezuela, men turnéen er pludseligt blevet aflyst af den Venezuelanske regering med Maduro i spidsen for beslutningen, ifølge avisen El Nacional. Aflysningen kommer få dage efter, at præsident Maduro offentligt havde hånet Dudamel ved en TV-optræden.

Angiveligt har Dudamel påkaldt sig præsidentens vrede efter at have været involveret i forhandlingerne om frigivelsen af en ung violinist, der var blevet anholdt ved en af de voldsomme anti-Maduro demonstrationer, som har hærget Venezuela de sidste måneder.

Forinden havde dirigenten været ude med riven og kritiseret præsidenten i kommentarer til flere internationale aviser, blandt andet New York Times og El Pais. Dudamel har på Twitter udtrykt sin forfærdelse over aflysningen men siger, at han har tænkt sig at fortsætte »kampen for et bedre Venezuela«.

Foto: Harald Hoffmann / DG

Læs også: Dudamel blander sig i Venezuelas politiske uroligheder

Tilmeld gratis nyhedsbrev | Magasinet KLASSISK

FLERE NYHEDER