Nyhed

Endnu en finsk dirigent i spidsen for London-orkester

De er helt tossede med finner i London Philharmonia Orchestra. Og det så meget at Santtu-Matias Rouvali, den ene af orkestrets to nuværende 1. gæstedirigenter, nu skal efterfølge sin landsmand, stjernedirigenten Esa-Pekka Salonen, når han fratræder som chefdirigent om to sæsoner.

Rouvali bliver nummer seks i rækken af chefdirigenter i orkestrets 75-årige historie. Og finnen på 33 år, som The Guardian omtaler som »Det seneste slå-ørerne-ud talent fra den store finske dirigent tradition«, vil være en af de yngste nogensinde til at stå i spidsen for det engelske orkester. Rouvalis kontrakt med Philharmonia lyder på fem år og indebærer, at han skal arbejde med orkestret i ti uger hvert år.

»Dette er starten på et stort eventyr: London er et virkeligt spændende sted for orkestre, og Philharmonia ligger i hjertet af byens klassiske musikliv. Musikerne i Philharmonia kan gøre alt: de er enormt talentfulde og udviser en utrolig sult for at skabe store oplevelser. Der er uanede muligheder med dette orkester, og vi kommer til at udrette store ting sammen«, siger Rouvali i en pressemeddelelse.

Ansvaret som chefdirigent er ikke nyt for den unge finne. Han har allerede erfaring fra Tampere Filharmonikerne i Finland og senest Göteborgs Symfonikere, hvor han tiltrådte som chefdirigent i 2017, samtidig med sin stilling som gæstedirigent hos Philharmonia. Rouvali er også tidligere 1. gæstedirigent hos Copenhagen Phil.

Foto: Marco Borggreve

Læs også: I London satses der på de unge dirigenter

Bestil gaveabonnement på magasinet KLASSISK

FLERE NYHEDER