Nyhed

Engelsk operahus vil opføre drive-in opera

English National Opera vil opføre drive-in opera | Magasinet KLASSISK

Herhjemme har vi indtil videre set både drive-in rockkoncerter, drive-in banko og drive-in Sankt Hans bål. Men vi har én ting til gode, som englænderne nu får muligheden for ved starten af den nye sæson: drive-in opera.

Mens corona’en for alvor gnavede i Europa, og alt blev lukket ned, annoncerede English National Opera, hvad kompagniet selv mener er, verdens første drive-in opera-forestillinger, ‘ENO Drive & Live’.

I de første tre uger af september er det planen, at operakompagniet skal spille tolv forestillinger i Alexandra Palace Park i London, forbeholdt publikum i bil, samt på motorcykler og almindelige cykler. Gæsterne på hjul kan opleve en forkortet 90-minutters version af Puccinis ‘La Bohème’ og en timelang, familievenlig version af Mozarts ‘Tryllefløjten’.

English National Operas direktør, Stuart Murphy, forklarer, at tiltaget skal ses i lyset af kompagniets mission om »at bringe opera ud til alle«. Han fortæller også, at idéen allerede har været på tegnebrættet i et stykke tid, og at coronakrisen har accelereret realiseringen af projektet.

»Folk er desperate efter fælles oplevelser. Det er lidt af et eksperiment, og hvis det fungerer, kan det være en måde at bringe kunstformen ud til folk på en helt anden og autentisk måde. Vi har også haft et par rigtig konstruktive samtaler med internationale operahuse, der synes, vi har fat i noget«, siger Stuart Murphy til The Guardian.

Hvis forsøget bliver en succes, forestiller direktøren sig, at man også kan sætte drive-in opera op andre steder, for eksempel på væddeløbsbaner og historiske scener.

Læs mere: Kammerkor og museum vil hjælpe komponister

Tilmeld gratis nyhedsbrev | Magasinet KLASSISK

FLERE NYHEDER